Bestemming Frankrijk Beleef de gezellige sfeer van Kerstmis in de Atlantische Loirestreek

par | Déc 11, 2023 | Newbiz

Open2Digital

Open2Digital

Open2Digital accompagne ses clients et marques dans leur stratégie digitale.

Proef de magie van Kerstmis temidden van grote steden, ontmoet lokale ambachtslieden in het Kasteel van Tiffauges, bewonder de kaarsverlichtingen in de Petites Cités de Caractère in de Sarthe, geniet van een magische ervaring in de koninklijke abdij van Fontevraud… Elk departement in de regio Atlantische Loirestreek biedt bezoekers een sprookjesachtig decor, niet te missen evenementen en typische proeverijen. Voor, tijdens of na de feestdagen, deze Franse regio is zeker een bezoek waard!

Soleils d’Hiver in Angers (in Anjou)

Van 29 november tot 7 januari 2024

Kerstmarkt, kerstdorp met vrolijke draaimolens, het huis van de kerstman, voorstellingen en animaties voor iedereen en niet te vergeten het droomdecor van Hans en Grietje op het Saint-Aubinplein… Soleils d’Hiver brengt de magie van Kerstmis naar Angers, van 29 november 2023 tot 7 januari 2024. Een sprookjesachtig angevijns kerstfeest. Een selectie van evenementen:

 

De schitterende en feestelijke show van de Royals Sapiens, de herziene animatie van la Reine des Neiges, interactieve zang met de de Turkey Sisters, het trombone- en tuba-ensemble van het Conservatorium van Angers, de 130 koorleden van Locustelle de Beaucouzé en de nog nooit vertoonde show van een steelband in beweging: « Roulettes Orchestra » !

Voor meer informatie: Soleils d’Hiver à Angers

Een buitengewoon programma in de koninklijke abdij van Fontevraud (in Anjou)

Vanaf 25 november 2023

De abdij van Fontevraud biedt een originele kerstervaring die de hele winter lang zal duren.

De koninklijke abdij van Fontevraud ©Leonard de Serres 

Hier wordt de magie van Kerstmis geboren uit een subtiel evenwicht tussen traditie en creatie. Het artistieke parcours begint in het koor van de abdijkerk, met een uitzonderlijke tentoonstelling van keramist Georges Jeanclos, en wordt voortgezet in de kapel Saint-Benoît, met een monumentale structuur geïnspireerd op oude beiaarden. Bezoekers kunnen ook de Kersttafel bewonderen die is ontworpen door het kunstenaarsduo Marjolaine Caron en Louis Bachelot, en zich laten verrassen door de Romaanse keuken op muziek van geluidskunstenaar Méryll Ampe, de half-slanke, half-lutse personages die het terrein versieren, en de transformatie van de binnenplaats van Saint-Benoît met zijn wolk van planten.

Als klap op de vuurpijl treden in de abdijkerk prestigieuze ensembles en koren op, waaronder de koren van de kathedraal van Nantes, Pays de la Loire en Notre Dame de Paris, vergezeld door een kinderkoor.

Voor meer informatie: De koninklijke Abdij van Fontevraud

Les Lumières de Laval in Laval (in de Mayenne)

Van 2 december tot 7 januari 2024

 

Al meer dan 20 jaar zorgt Lumières de Laval voor veel opwinding door de duizend jaar oude stad om te toveren tot hét lichtcentrum van de regio Grand Ouest. De decors en ensceneringen, die elk jaar worden vernieuwd, vullen het hart van de winter met verwondering voor j

© François Parmentier – Laval Tourisme

ong en oud.

© Laval Tourisme

De hoogtepunten van 2023: het reuzenrad, de lichtmarkt, de kerstmarkt, rondleidingen met een gids, lokale bierproeverijen, enz.

Voor een bezoek in alle rust: het Office du Tourisme van Laval biedt all-inclusive arrangementen met een geschenkdoos, een uitzonderlijk diner en een rondleiding door Les Lumières!

 

 

 

 

Voor meer informatie: Les Lumières de Laval

De Kerstmarkt in de Abdij van Maillezais (in de Vendée)

In de Vendée vindt de 26e editie van de Kerstmarkt plaats op een uitzonderlijke locatie: de Abdij van Maillezais.

© Vendée Tourisme Voor meer informatie: De Kerstmarkt in de Abdij van Maillezais

Bezoekers worden ondergedompeld in een warme oosterse sfeer, tussen de kraampjes en woestijntenten die voor de kathedraal zijn opgezet.

 

Een kunstnijverheidsdorp, chocolade- en glühweinproeverijen, crêpes, galettes, geroosterde kastanjes en oosters gebak… En waarom niet genieten van een maaltijd in de zoutkelder van de abdij?

 

 

 

 

Le Voyage en hiver in Nantes (in de Loire-Atlantique)

Van 25 november 2023 tot 7 januari 2024

Om onze verbeeldingskracht aan te wakkeren en nieuwe rituelen te scheppen terwijl we de uitdagingen van het heden aangaan, zorgt de stad Nantes voor haar eigen bijzondere toets: creativiteit!

© Martin Argyroglo / LVAN

Le Voyage en Hiver combineert in één enkel parcours een tentoonstelling van kunstwerken om de stad en haar erfgoed te ontdekken, een muzikaal programma, gastronomie, evenementen georganiseerd door lokale spelers, maar ook bezoeken aan bezienswaardige sites zoals het Château des ducs de Bretagne en Les Machines de l’île. Enkele highlights:

 

Voor meer informatie: Le Voyage à Nantes

 

 

Les Petites Cités de Caractère de la Sarthe bij kaarslicht en fakkels

Van 26 november tot 17 december

© Petites Cités de Caractère®

Op het programma: kaarslichtjes, gegidste wandelingen of fakkelwandelingen met verhalen, kerstmarkten, voorstellingen in 10 van de 11 Petites Cités de Caractère in Sarthe. Asnières-sur-Vègre, Brûlon, Fresnay-sur-Sarthe, Le Lude, Luché-Pringé, Montmirail, Parcé-sur-Sarthe, Saint-Calais, Saint-Léonard-des-Bois en Sillé-le-Guillaume zullen hun uitzonderlijke erfgoed onthullen onder de warme gloed van fakkels en kaarsen.

 

 

 

Tijdens de kerstperiode biedt het departement Sarthe bezoekers ook de kans om de koninklijke abdij van l’Épau en haar domein te ontdekken, ondergedompeld in een feestelijke sfeer. Deze abdij is een van de mooiste voorbeelden van cisterciënzerarchitectuur in Frankrijk.

© Sarthe Tourisme

De feeërieke kerstverlichting belooft sprookjesachtige momenten, met steeds wisselende visuele en geluidsinstallaties! Bezoekers doorkruisen de kloostergang, bewonderen het magische bos en de videomapping op de gevel van het gebouw, en eindigen hun reis bij de grote ceder met zijn gigantische verlichte kerstballen.

 

Dit evenement trekt elk jaar enkele duizenden bezoekers.

Voor meer informatie: Wat te doen in Sarthe deze Kerst?

Hoe bereik je de Atlantische Loirestreek vanuit Brussel?

  • Met de trein: Brussel – Nantes à 4u50
  • Met de auto: Brussel – Angers à 6u15
  • Met het vliegtuig: Brussel – Nantes à 1u30 

     

    Download HIER de kaart van de regio met de activiteiten  

Share this post

[et_social_share_custom]

Newsletter

All our latest network monitoring and user experience stories and insights straight to your inbox.

Expertises